Urządzenia i Akcesoria
Kotlety mielone z jabłkiem i szałwią
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje
Składniki
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
1 płaska łyżeczka szałwii, suszonej, otartej5 liści szałwii, świeżych drobno posiekanych
-
150 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
500 g mięsa wieprzowego np. z łopatki lub szynki, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
-
30 g bułki tartej
-
70 g mleka
-
1 jajko
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna do obtoczenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
26.5 g
Kalorie
2344 kJ /
560 kcal
Tłuszcz
43.7 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
18.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Klopsiki jagnięce z kuskusem i miętowym jogurtem
40 min
Kotlety (croquetas) faszerowane serem i boczkiem z sosem pomidorowym
1 godz. 10 min
Kotlety z jagnięciny z chimichurri i sałatką
2 godz.
Jabłka z cydrowym sosem zabajone
40 min
Kotlety (croquetas) z indyka nadziewane mozzarellą
40 min
Udka pieczone z pomarańczami i ryż basmati z rodzynkami
1 godz.
Pulpety wieprzowe z kiszoną kapustą i sosem jałowcowym
45 min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1 godz. 50 min
Kurczak w sosie śliwkowym
1 godz.
Placki ziemniaczane (rösti) z musem jabłkowym
40 min
Pulpety drobiowe w sosie dyniowym
1 godz.
Hreczanyki z sosem koperkowo-chrzanowym i ziemniakami
1 godz. 45 min